Artikel 1 Grondwet onthuld in publiekshal Provinciehuis

LEEUWARDEN – Commissaris van de Koning Arno Brok heeft in het Provinciehuis in Leeuwarden vanmorgen de tekst van artikel 1 van de Grondwet onthuld. De tekst hangt in de publiekshal en is voor iedereen te zien.

Het initiatief hiertoe was afkomstig van oud-Statenlid Teus Dorrepaal (CDA) die dit voorstel met een motie aan het college deed. De motie werd in december door een grote meerderheid in Provinciale Staten aangenomen. Dorrepaal was zelf ook bij de onthulling aanwezig.

Met de tekst wil het provinciebestuur benadrukken dat Fryslân een provincie is waar iedereen welkom is, een ieder ertoe doet en vanuit ‘heel de mens’ volwaardig en gelijkwaardig moet worden geaccepteerd. De provincie wil zich daarin uiten, beroepen en verantwoorden. Ook als het gaat om houding en uitzetten van beleid en gevoerd beleid.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *