Word ook ambassadeur van Waddenzee Werelderfgoed

LEUWARDEN – Voor ondernemers op Ameland is het mogelijk om ambassadeur te worden van Waddenzee Werelderfgoed. Ambassadeur om te laten zien en te vertellen aan gasten wat ons waddengebied zo uniek maakt. Als ambassadeur zijnde krijg je meer kennis over het Werelderfgoed en kan je je onderscheiden om te laten zien dat je ambassadeur bent.

Het ambassadeursprogramma Waddenzee Werelderfgoed is een initiatief van het ministerie van LNV en is opgezet naar voorbeeld vanuit Duitsland en Denemarken. Het is een startend netwerk van organisaties in het Nederlandse waddengebied, zowel op de eilanden als het vaste land. Met organisaties die kennis hebben van de Werelderfgoed status én die duurzaam ondernemen.

Het start met een tweedaagse training gastheer Waddenzee Werelderfgoed, deze is op woensdag 15 en donderdag 16 maart op het eiland. De training wordt gegeven door de Waddenvereniging. De tweede stap is het aantonen van duurzaam ondernemen via een groene checklist. En als derde en laatste stap onderteken je een belofte als ambassadeur waarin je belooft het ambassadeurschap actief uit te dragen.

Wil je meer weten over het ambassadeursprogramma of je gelijk aanmelden voor de training? Kijk op werelderfgoed.visitwadden.nl of mail naar projectleider Karina Pool: karina.pool@rvo.nl.

Bron Visit Wadden

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *