Woensdag wisselend, donderdag warm

WAGENINGEN – De lente schakelt woensdag en donderdag opnieuw in een hogere versnelling. Donderdag wordt de warmste dag met in het binnenland zelfs temperaturen tot 21 graden. Zonovergoten lenteweer met wel een stevige wind.

Zeker niet elke maartmaand halen we de 20 graden. Vorige week echter gebeurde het landinwaarts meerdere malen met op de warmste dag temperaturen tot 22 graden. Extreme waarden, zo vroeg in de lente.

Opnieuw komt er dus mooi lenteweer aan. Morgen begint de opwarming al met vanuit het zuidwesten steeds meer zonneschijn, wel wat waterig door sluierwolken heen. De verbetering heeft te maken met de invloed van een hogedrukgebied boven Frankrijk. Donderdag ligt het boven de Balkan. Tussen dat weersysteem en een lagedrukgebied bij IJsland in komt dan bij ons een warme zuidelijke luchtstroom op gang. De zon schijnt donderdag bovendien ongehinderd. De temperaturen lopen daarom ook hoog op. Het wordt 14 tot 17 graden langs de kust en 18 tot 21 graden landinwaarts, met de hoogste temperaturen in het zuidoosten van het land. De zuidelijke wind is wel krachtig, aan zee windkracht 6.

In de nacht naar vrijdag gaat het regenen, overdag gevolgd door buien afgewisseld met zonneschijn. In het weekend is er vervolgens een mix van bewolking, zon en een aantal maartse buien. Het kwik blijft deze dagen steken rond 11 graden.

Piet Paulusma zegt het volgende over de donderdag: “Het wordt een zonnige dag met weinig bewolking. De temperaturen zullen in het zuiden van het land gaan oplopen tot 18 tot 20 graden. In het noorden van het land is het minder warm met 12 tot 15 graden. De stevige zuidwestenwind is een beetje spelbreker en wordt krachtig tot hard (7 Bft) aan de kust.”

Bron: MeteoConsult

Stemmen op 19 maart kan onder wisselende bewolking met hier en daar kans op zon.

>>> lees hier meer over Piet Paulusma

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *