Wisseling autobrug veerdam Holwert

In de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 november 2023 worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd op het terrein van de veerdam Holwert.

Na afloop van de laatste afvaart van de boot naar Ameland, op dinsdag 7 november, vindt de wissel van de autobrug op de veerdam Holwert plaats. De tijdelijke brugval wordt uitgehesen en de gerenoveerde val wordt weer teruggeplaatst en getest. De werkzaamheden hebben geen gevolgen voor de dienstregeling van Wagenborg Passagiersdiensten en hinder zal tot een minimum worden beperkt.

Op woensdag 8 november wordt de gerenoveerde autobrug tijdens de eerste afvaart van de boot van Holwert naar Ameland weer in gebruik genomen. De autobrug is voor een periode van 7 maanden voor groot onderhoud naar de werkplaats geweest en nu weer toekomstbestendig.

Rijkswaterstaat is eigenaar en beheerder van de veerinrichting in Holwert en geeft opdracht voor deze werkzaamheden. Spie voert namens de Bouwcombinatie Veerhavens de werkzaamheden aan de autobrug uit.

Renovatie en onderhoud veerhavens Waddengebied

De werkzaamheden aan de veerhaven in Holwert zijn onderdeel van het project renovatie en onderhoud veerhavens Waddengebied. Bepaalde kritische onderdelen van de veerhavens in het Waddengebied zijn aan het einde van hun levensduur. Er wordt in tot medio 2025 gefaseerd gewerkt aan de veerhavens van Harlingen, Holwerd, Lauwersoog, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog.

Foto (C): Rijkswaterstaat

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 774

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *