Schokkend: twee honden achtergelaten bij haven Ameland

Bij de haven van Ameland werden zondagavond twee honden aangetroffen die door hun eigenaar waren achtergelaten. De dieren werden in veiligheid gebracht door vrijwilligers van de dierenambulance.

De dierenambulance van Ameland kreeg op zondagavond een alarmerende melding over twee honden die aan de fietsenstalling bij de veerboot waren vastgemaakt. De eigenaar was inmiddels met de veerboot vertrokken naar de vaste wal. Ter plaatse troffen vrijwilligers daadwerkelijk twee honden aan, stevig vastgebonden aan een hek. Uit de paspoorten van de dieren bleek dat ze respectievelijk 9 en 11 jaar oud waren.

Op Facebook schrijven vrijwilligers van de dierenambulance dat ze geconfronteerd werden met een harverscheurende situatie. Bij aankomst op de veerdam troffen ze twee oudere honden in de stromende regen aan, ontheemd en alleen. De dieren waren vastgebonden met een spanband en er was een boodschappentas met voer, voerbakken en paspoorten achtergelaten.

Het achterlaten van dieren is een strafbaar feit, en de vrijwilligers hebben onmiddellijk de politie ingeschakeld. Agenten uit Dokkum hebben op de veerboot iemand aangehouden. De eigenaar zal zich moeten verantwoorden.

De dierenambulance op Ameland benadrukt dat er dringend hulp nodig is voor de twee achtergelaten honden. Op het eiland is geen passende opvang. Als gevolg daarvan hebben vrijwilligers tijdelijk een voorziening moeten improviseren. Er wordt hard gewerkt om een geschikte plek te vinden.

Foto’s (C): dierenambulance Ameland

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 797

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *