Coöperatie Amelander Veerdienst opgericht

Het is nu officieel: de coöperatie voor de Amelander Veerdienst is een feit. Dit werd aangekondigd door havenmeester Ina Nagtegaal van Ameland en gemeld door RTV NOF.

De initiatiefnemers streven naar een betrouwbare dienstregeling en overwegen de inzet van drie of vier schepen, geïnspireerd door de recente problemen met de dienstregeling van Wagenborg. Deze ontwikkeling heeft de voortgang van hun inspanningen versneld, en met de oprichting van de coöperatie is de groep weer een stap dichter bij hun doel.

Een enquête die vorig jaar is gehouden, wees uit dat bijna tachtig procent van de eilandbewoners de totstandkoming van hun eigen rederij ondersteunt. Ze willen met name grotere zeggenschap over het parkeerbeleid in de veerhavens en het aantal toeristische auto’s op Ameland.

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 798

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *