Winter 2015-2016 regionaal recordzacht

WAGENINGEN – Het is vandaag 1 maart, de start van de meteorologische lente. Een mooi moment om terug te kijken op de meteorologische winter, die in sommige regio’s recordzacht is verlopen. Volgens MeteoGroup is het in Zeeland en Oost-Brabant bijvoorbeeld sinds de metingen nog nooit zo warm geweest.

Landelijke tweede plaats

Landelijk gezien krijgt de winter van 2015-2016 een tweede plek in de warmste winters ooit gemeten. Het jaar 2007 staat nog altijd op de eerste plaats met op het KNMI-hoofdstation in De Bilt gemiddeld gezien 6,6 graden tegenover een gemiddelde 6,4 graden dit jaar.

Zeeland en Oost-Brabant recordwarm

Kijken we naar de weerstations in Eindhoven en Vlissingen, dan krijgt de winter van 2015-2016 wel een eerste plaats. Met slechts enkele honderdste graden verschil, overtreft de wintertemperatuur van dit jaar die van het jaar 2007.

Bron: MeteoGroup

⇒ lees hier over Lente, wanneer begint het

⇒ lees hier over Winter, wanner begint het

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *