Winston Gerschtanowitz verrast Ameland op 1 april

HOLLUM – "Kunstenaar Tom (72) uit het vuurtorendorp Hollum zondagavond thuis verrast met 300.000 euro." Dat is de kop boven het persbericht van de Postcode Loterij. Het is 1 april en op social media circuleren foto's van een opnameauto met schotel op het dak en van Winston Gerschtanowitz op de veerdam. Is het een goed voorbereide 1 aprilgrap, of valt er echt een Postcode Loterijprijs op Ameland? Tom Beijl en Margreet Halma (de Postcode Loterij geeft de achternamen niet) zijn nu op weg naar Nieuw Zeeland en zij weten dat het geen grap was, maar wel om te lachten.

Kunstenaar Tom uit het vuurtorendorp Hollum zondagavond thuis verrast met 300.000 euro

De Postcode Loterij schreef verder: "Een geweldige verrassing op de zondagavond voor Tom (72) uit de Westerlaan in Hollum, Ameland. Winston Gerschtanowitz stond met een draaiende camera en een cheque van de Postcode Loterij voor zijn deur. Hij mocht Tom verrassen met 300.000 euro, hetzelfde bedrag als studiowinnaar Corné uit Utrecht won tijdens de spelshow ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht'. Het verrassingsmoment was live bij RTL 4 te zien.

 

Op het moment dat Winston de woonkamer binnenstapte om het kunstenaarsgezin het mooie nieuws te vertellen, gingen alle telefoons in huis af: vrienden en familie die naar Postcode Loterij Miljoenenjacht keken, probeerden het stel te bereiken om hen als eerste te feliciteren.

 

Tom en zijn vrouw zijn blij verrast: "Ik moet eerlijk zeggen dat we geen Miljoenenjacht aan het kijken waren en ook niet echt bekend zijn met het televisieprogramma. Dat Winston hier op 1 april op de stoep staat, is een complete verrassing. Het gewonnen bedrag is een nóg grotere verrassing, echt geweldig! Morgen vliegen mijn vrouw en ik voor een paar weken naar onze dochter in Nieuw Zeeland. Nu stappen we met een grote glimlach het vliegtuig in! Naast deze reis hebben we een grote droom; een woning kopen voor onze andere dochter. Die droom komt nu uit!"

 

Ook buren uit Hollum winnen mee

Tom ontvangt dit geldbedrag omdat Corné uit Utrecht dit bedrag in de finale van Miljoenenjacht won. Een Postcode Loterij-deelnemer wint hetzelfde bedrag thuis. Tom uit Hollum was deze keer de gelukkige. En hij laat zijn buren mee winnen. Iedereen die met postcode 9161 AN (Westerlaan) meespeelt met de Postcode Loterij, verdeelt met elkaar dit bedrag. In totaal zijn dit negen inwoners. Zij winnen bedragen variërend van 27.272 euro tot 54.545 euro, afhankelijk van het aantal loten waarmee zij meespelen met de Postcode Loterij.

 

Ameland eerder in de prijzen

Vorig jaar rond deze tijd kreeg Ameland ook al bezoek van de Postcode Loterij. In maart 2017 stond Gaston Starreveld in Ballum om de PostcodeStraatprijs uit te reiken aan zes inwoners die meespeelden met postcode 9162 GB. Toen werden er bedragen gewonnen tussen de 25.000 euro en 50.000 euro.

 

‘Postcode Loterij Miljoenenjacht' is tot en met zondag 15 april wekelijks te zien op zondagavond om 20.00 uur bij RTL 4.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *