Winnaar fotowedstrijd: Nanne Nicolai

NES – De winnaar van de fotowedstrijd van VVV Ameland is Nanne Nicolai. Hij  schoot de plaat die de meeste stemmen kreeg.

Maandag 21 februari was het de laatste dag dat bezoekers aan de website van de VVV Ameland konden stemmen op hun favoriete foto. Meer dan 45.000 keer is gestemd op de foto’s ingestuurd met als thema Natuur, Rust en Actief. De pagina’s zijn tijdens de fotoactie 200.000 keer bekeken. De inzendingen zijn beoordeeld door de bezoekers aan de website vvvameland.nl en een speciale vakjury koos de foto met de meeste kwaliteit.

De foto’s zijn ingestuurd in de periode van 8 december 2010 tot 21 februari 2011. Gedurende de gehele inzendperiode werd wekelijks een waardebon ter beschikking gesteld door Canvas Company aan de inzender van de foto met de meeste stemmen in die week. Deze bon was voor een canvasdoek waarop men de foto kon laten drukken. 

De hoofdprijs, een weekend Ameland én een digitale Canon EOS 5D Mark2 camera,  is met 6244 stemmen gewonnen door Nanne Nicolai met de foto ‘een zwoele zomeravond’.  Daarnaast was er een prijs voor de foto met de meeste stemmen in de categorie Natuur, Rust en Actief. De makers van deze foto’s, respectievelijk Alma Wezeman, Tineke Borsch en Wilma Tien,  krijgen eveneens een weekend Ameland. Deze weekendverblijven zijn beschikbaar gesteld door de hotels De Klok, Westcord Noordsee en De Jong.

Een speciale vakjury van Amelander fotografen heeft op 18 februari jl. de beste foto gekozen. De keuze is gevallen op ‘Woman and lighthouse’  gemaakt door Emanuel Mizia, afkomstig uit Tsjechië. Volgens de jury een bijzondere en kwalitatief hoogstaande foto die je meteen pakt. Ook Emanuel Mizia krijgt een weekend Ameland, aangeboden door Fletcherhotel Amelander Kaap.

De VVV Ameland heeft de fotowedstrijd georganiseerd in de periode van 8 december 2010 tot 21 februari 2011 ter introductie van haar nieuwe website. In het zomerseizoen richt de VVV een expositie in  met de mooiste foto’s van de fotoactie.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *