Ameland op televisie

HILVERSUM – Vanaf woensdag 2 maart staat 4me zes weken lang in het teken van de Waddeneilanden. Duinen, strand, pittoreske dorpjes en kilometers vergezichten vormen het decor van deze speciale 4me uitzendingen.

Chimène van Oosterhout en Bas Westerweel bezoeken de mooiste natuurgebieden, maken strandwandelingen op de uitgestrekte strandvlaktes en gaan op zoek naar het ultieme eilandgevoel van de eilanders en bekende Nederlanders.

Al waddenhoppend duikt Bas in de rijke eilandgeschiedenis en laat zich verrassen door de kleurrijke verhalen van markante eilandbewoners. Chimène gaat elke aflevering op pad met een Bekende Nederlander die zijn/ haar bijzondere plekken laat zijn op Terschelling, Ameland, Vlieland of Schiermonnikoog.

In de eerste aflevering van deze reeks bezoekt Chimène het Terschelling van zangeres Ellen ten Damme en gaat Bas naar Schiermonnikoog. De markante eilandbewoner Jan Berend Bazuin vertelt hem o.a. het bijzondere verhaal van Graaf van Bernstorff, de vroegere eigenaar van het eiland.

Programma: 4me ‘Wadden Special’

Uitzending: Vanaf woensdag 2 maart 2011 op RTL 4 om 16.30 uur.

Presentatie: Chimène van Oosterhout en Bas Westerweel

 >>> bekijk hier de opnamen op Ameland voor de 4Me >>> de foto van Tanja en Chimène op het paard door de Amelander duinen staat ook in het boek 'Ameland in 2010'

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *