‘Windscheppen op Ameland’ won bijna prijs

HOLLUM – De vereniging voor molinologie TIMS-Nederland en Vlaanderen looft jaarlijks een prijs uit aan een auteur die een boek heeft geschreven over molens. Het boek 'Windscheppen op Ameland' van Douwe de Boer en Warner Banga was genomineerd voor deze I.J. de Kramer-prijs. Ze wonnen niet, maar de nominatie is een eervolle vermelding waard.

De molinologie TIMS-Nederland stimuleert molenliefhebbers en deskundigen tot het doen van onderzoek naar en publiceren over molens. De jury was lovend over het boek 'Windscheppen op Ameland' en vonden het een ‘fraai uitgegeven’ werk. Het boek verhaalt over de geschiedenis van de tien molens die op zeven molenplaatsen op het eiland hebben gestaan. De jury: “De auteurs zijn diep de archieven ingedoken om de vele feiten en feitjes over de tien molens van het eiland op te diepen. Dit doen zij op een plezierig leesbare manier zodat het vlot leesbaar is geworden.”

De jury eindigt met de conclusie: “Het boek over de molens op Ameland is een vlot geschreven boek dat ook door lay-out en illustraties het gemiddelde boek over regionale molenboeken overstijgt.”

Uiteindelijk ging het boek 'Nijverheid op windkracht' van Herman Kapitein er met de prijs 2017 ter waarde van 2000 euro vandoor.

→ bestel hier het boek Windscheppen op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *