Nieuwe poëzie van Lenze L. Bouwers

HOLLUM – Binnenkort verschijnt een nieuwe dichbundel van Amelandliefhebber Lenze L. Bouwers. De bundel heet Rust.

Er staan veel Waddengedichten in Rust, de gedichtenbundel die op 13 december gepland staat om op de markt te verschijnen. Via de boekhandel en digitaal is de bundel al te bestellen. Het is een uitgave in de Bordeauxreeks (deel 47) van uitgeverij Liverse in Dordrecht.

Op Waddenpost kon de lezer al kennis maken met verzen als de Amelander sage over de liefde-prediker die een vermaning in Ballum wil stichten, de Huiler, de opsporingen bij Heffezand, de keus van de dichter ( in Landschap) voor de biotoop van de strandloper, het verhaal van pinguïn Dindin. De gedichten staan als groepje verzen over de Wadden bij elkaar in een bundel.

Op de achterzijde staat niet voor niets vermeld dat Ameland het tweede vaderland van de dichter is. Bouwers is een echte Amelandliefhebber.

Maar er is meer in deze bundel: de dood komt in allerlei vormen dichterbij. Zoals in het gedicht Schaduw, of bij het denken aan en herdenken van geliefden. Het is geen Rust zacht, meer een verwoording van toewijding in het aanvaarden van het leven dat al veel heeft gegeven.

bestel hier de bundel Rust via Bol.com

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *