Willibrordusdôbbe op de radio

NES – Bart Geradts van KRO is donderdag 23 augustus op Ameland om een uitzending op te nemen voor de serie ‘U bevindt zich hier’  van de KRO/ RKK radio.
In ‘U bevindt zich hier’ laat de omroep portretten horen van het heden en verleden van ‘katholieke’ locaties in Nederland. Op Ameland besteedt Geradts aandacht aan de Willibrordusdôbbe bij Nes, waar in de 7e eeuw monnik Willibrord leerlingen doopte in het heilige water van de bron. Het verhaal krijgt een plaatsje tussen de Bonifatiusbron, het putje bij Heiloo, en het geboortehuis van pater Karel in Munstergeleen. De uitzending van ‘U bevindt zich hier’ is op zondag van 19.00 – 19.30 uur op radio 5. De uitzending over de Willibrordusdôbbe is op zondag 26 augustus.

Op de radio duurt het programma een half uur. Wie op de locatie zelf is, kan echter een korte versie van 5 minuten horen via de mobiele telefoon. Daartoe is een bordje geplaatst met een speciaal 0900-nummer erop.
Joop de Jong, directeur van Stichting Amelander Musea is als deskundige op het gebied van eilander geschiedenis uitgenodigd om bij de dôbbe te vertellen over de betekenis van de dôbbe en de geschiedenis van de katholieken. Bovendien heeft Geradts een interview met pastoor van der Vlugt van de Sint Clemens Parochie.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *