Column – TBS Eiland

Vaste columnist van De Krant van Ameland is Palcar, een Amelandse forens die op de boot heen en weer de tijd gebruikt voor overdenkingen en commentaren op de actualiteiten in binnen- en buitenameland.

Ver weg aan de vaste wal hebben wij vriendinnen die fans zijn van De KRANT van Ameland. Zij komen regelmatig naar Ameland en voorzien ons van artikelen uit kranten waar wij niet op geabonneerd zijn. Een stukje uit de rubriek “Miniman” van het DvhN sturen ze naar ons op en de mond valt ons open. Niet voor niets hebben de vriendinnen onder het stukje “Op de barricade!!” geschreven. Het wordt duidelijk dat niet iedereen van Ameland gecharmeerd is. Het gaat over de vestiging van een TBS kliniek in Assen waar een vaste beller van de Miniman zijn mening over geeft. Ik citeer: “Weg met dat vuilnisvat! Stuur ze maar naar Ameland, kunnen ze ook niet weglopen en zwemmen lijkt me te ver”. Dit slaat toch werkelijk alles, Ameland zien als een permanente TBS kliniek. Dit pleit niet voor ons eilandbewoners. Natuurlijk kijken de mensen aan de wal anders tegen de Amelanders en eilanders aan, andersom is dat ook zo. Tuurlijk hebben wij hier bijzondere eigen gebruiken zoals bramen zoeken, met de auto op het strand rijden en paaseieren rollen. Hele vreemde gebruiken die nergens in Nederland herkend zullen worden. Dat snappen wij allemaal. Maar om nu te zeggen dat we daarom ter beschikking van de regering zijn gesteld is wel het andere uiterste. Nog vreemder is dat op Ameland de meeste zomergasten komen. Zoveel bezoek is in de TBS klinieken niet toegestaan. Wat beweegt deze mijnheer om dat over Ameland te zeggen. Waarschijnlijk is hij hier nooit geweest en heeft hij daardoor een bijzonder beeld van ons eiland. De oplossing is als volgt: we zoeken een sponsor, zoals het SAP, zodat deze man een gesponsord bezoek aan Ameland kan brengen en met eigen ogen kan zien dat Assen een veel betere plek voor een TBS kliniek is wanneer er dergelijke uitspraken vandaan komen.

Palcar

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *