Wie wordt de BovensteBeste Bermbeheerder 2022?

WAGENINGEN – Geniet u van de bloemrijke bermen uw gemeente? Toon uw waardering en nomineer uw gemeente of de persoon die verantwoordelijk is voor die mooie bermen voor de titel BovensteBeste Bermbeheerder 2022. Deze prijs wordt uitgereikt door De Vlinderstichting in samenwerking met Stichting Groenkeur.

Bloemrijke bermen zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook leefgebied voor talloze planten en dieren. De Vlinderstichting bevordert daarom bloemrijke bermen, door opdrachtgevers (gemeenten, provincies en waterschappen) en opdrachtnemers (aannemers, groenbedrijven) aan te zetten tot insectenvriendelijk beheer. Ook in de strijd tegen de eikenprocessierups kunnen bloemrijke bermen een rol spelen, doordat ze natuurlijke vijanden aantrekken.

Beloning voor ecologisch bermbeheer

Steeds meer gemeenten, provincies en waterschappen hebben gelukkig bloemrijke bermen. Ook sommige particuliere bermbeheerders zijn bloemrijk bezig. De Vlinderstichting wil graag bermbeheerders in het zonnetje zetten die zich met succes inzetten voor ecologisch bermbeheer. Daarom wordt elke twee jaar de BovensteBeste Bermbeheerder gekozen.

In 2020 ging de titel naar de gemeente Gouda met stadsecoloog André van Kleinwee. Een echte voorloper die al in de jaren 1980 is begonnen met ecologisch bermbeheer. Gouda was één van de bijna honderd genomineerden. Wie wordt dit jaar BovensteBeste Bermbeheerder? Nomineer de organisatie, instantie of persoon die volgens u het beste bezig is voor biodiversiteit in de bermen door de vragenlijst op www.vlinderstichting.nl/bermen in te vullen. Tip: maak een foto van de mooiste berm en stuur hem mee!

Nomineer uw kandidaat

U kunt uw kandidaat indienen van 15 maart tot 15 april 2022. Een deskundige jury, bestaande uit Dick Oosthoek (Stichting Groenkeur), André van Kleinwee (Gemeente Gouda), Margriet Rouhof (Tennet), Albert Vliegenthart en Anthonie Stip (De Vlinderstichting), selecteert de vijf aansprekendste kandidaten. Vanaf 1 mei krijgen deze de gelegenheid zich te profileren op de website van De Vlinderstichting en campagne te voeren. Tot 1 juni kunt u uw stem uitbrengen op uw favoriet op de website van De Vlinderstichting. Daarna weten we wie de BovensteBeste Bermbeheerder 2022 is!  

Bron De Vlinderstichting

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *