Wetterskip verbetert dijk Ameland

LEEUWARDEN – Wetterskip Fryslân gaat de Waddenzeedijk op Ameland verbeteren volgens de wettelijke eisen van het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP). Secretaris- directeur Micha van Akkeren van Wetterskip Fryslân en Jan Huijbers en Piet Heslinga van de aannemerscombinatie Van den Herik Sliedrecht-Jansma Drachten ondertekenden woensdag 17 december het contract voor de uitvoering van dit grote project. De werkzaamheden starten in april 2015 en duren tot het najaar van 2017. De totale projectkosten bedragen 65 miljoen euro.

De verbetering van de Amelander dijk is een flinke uitdaging. Over een lengte van ruim 16 kilometer wordt de dijkbekleding vervangen. Daarnaast wordt de dijk gemiddeld 35 centimeter verhoogd. Voor de aanvoer van het materiaal is de aannemer afhankelijk van het vasteland. Ruim 800.000 ton klei, zand, breuksteen en granulaat moet naar Ameland worden gebracht. De aanvoer en de wijze van verwerking heeft effect op de omgeving en de natuur. En vanwege het stormseizoen moet grotendeels in de zomermaanden gewerkt worden.

Informatieavond

Voordat de schop de grond in gaat, gaat de aannemer aan de slag met de voorbereiding van de werkzaamheden. In het voorjaar van 2015 wordt een informatieavond georganiseerd voor belangstellenden, waar het waterschap en de aannemer de aanpak toelichten. 

⇒ lees hier het hele artikel en bekijk de foto van de ondertekenaars

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *