Wetterskip Fryslân zet deuren open tijdens Week van Ons Water

LEEUWARDEN – In de landelijke Week van Ons Water van 18 tot en met 25 oktober organiseert ook Wetterskip Fryslân leuke en leerzame activiteiten voor jong en oud over waterveiligheid. Zaterdag 21 oktober opent het waterschap de deuren van de rioolwaterzuivering in Drachten voor publiek. Werelderfgoed Woudagemaal in Lemmer staat op 17, 18 en 19 oktober onder stoom. En op Ameland leer je tijdens een excursie op 18 en 25 oktober alles over de werkzaamheden aan de Waddenzeedijk.

Excursies langs dijkverbetering Ameland

Bekijk de werkzaamheden aan de Waddenzeedijk, leer meer over de strijd tegen het water en ervaar de techniek van de dijkverbetering. Wetterskip Fryslân organiseert samen met de aannemer een excursie op de woensdagen 18 en 25 oktober van 10.00 tot 12.00 uur. Het werk aan de dijk is interessant en leerzaam voor jong en oud.

Schrijf je van tevoren in voor de excursie bij de VVV in Nes (telefoon 0519-546 546) of het Natuurcentrum Ameland (Strandweg 38, Nes, telefoon 0519- 542 737). Daarna ontvang je informatie over de startlocatie.

Week van Ons Water

Week van Ons Water Van 18 tot en met 25 oktober vindt de najaarseditie van de landelijke Week van Ons Water plaats. Deze week gaat over waterveiligheid en wateroverlast in en om het huis. En hoe de waterschappen samen met inwoners het water de baas kunnen blijven.

Ons land is goed beschermd tegen water, maar blijft kwetsbaar. Door klimaatverandering neemt de kans op overstromingen en wateroverlast toe. In perioden van droogte of hevige regenval zet Wetterskip Fryslân alles in het werk om het waterpeil in sloten en meren goed te houden en wateroverlast te voorkomen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *