Wetterskip Fryslân start met grootste dijkverbetering in Fryslân

LEEUWARDEN – Wetterskip Fryslân start vrijdag 19 juni met het grootste dijkproject in haar geschiedenis: de verbetering van 16,5 kilometer Waddenzeedijk op Ameland. Een groep jonge ‘dijkwerkers’ van basisschool ’t Ienster uit Ballum gaat de eerste breukstenen leggen. Hiermee starten de werkzaamheden die nodig zijn om Ameland ook de komende 50 jaar te beschermen tegen hoogwater. 

De verbetering van de Waddenzeedijk is onderdeel van het landelijke ‘Hoogwaterbeschermingsprogramma’. Binnen dit programma worden op 88 plaatsen in Nederland voor ruim 3,2 miljard euro aan waterkeringen versterkt. Het Ameland-project wordt uitgevoerd door aannemerscombinatie Van den Herik Sliedrecht en Jansma Drachten en is in juni 2018 klaar. De totale projectkosten bedragen 77 miljoen euro. 

De ‘dijkwerkers’ krijgen hulp van Sieben Poel, hoofd-ingenieur directeur (HID) Noord-Nederland van Rijkswaterstaat, wethouder Nico Oud van de gemeente Ameland en loco-dijkgraaf Bé de Winter van Wetterskip Fryslân. Vertegenwoordigers van de media zijn van harte welkom bij de officiële start van de dijkverbetering.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *