Wethouder Van der Deen tevreden over Zorgconferentie

BALLUM – Wethouder Linda van der Deen is zeer te spreken over de Zorgconferentie die maandag 30 november werd gehouden.

Op die werkconferentie spraken Thuiszorg Het Friese Land, Kwadrant, De Friesland Zorgverzekeraar, alle zorgaanbieders van het eiland, Sociaal Cultureel Werk Ameland, Zorgcoöperatie Ameland en Gemeente Ameland met elkaar over de toekomst van de zorg op Ameland en dan vooral over de ouderenzorg.

Er is gesproken over de Wat-vraag: Wat willen we op de lange termijn bereiken als het gaat over de zorg op Ameland.

Ook is er gepraat over de het Hoe, aan de hand van vijf thema's: continuïteit, kwaliteit en samenhang, gebouw 24-uurs verpleging, financiën en toezicht.

Tijdens de conferentie hebben Kwadrant en Thuiszorg het Friese Land uitgesproken te willen samenwerken. Beide organisaties zijn doende in de ouderenzorg en werken min of meer als elkaars concurrent. Samenwerking van deze twee is een belangrijke stap in het behoud van goede ouderenzorg op het eiland.

Deze week nog komt er van de gemeente een verslag van de conferentie en in januari gaat een kleine werkgroep aan de slag om de financiële en wettelijke mogelijkheden in kaart te brengen. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *