Het raadsel van het bouwdoek en gouden handen

NES – Het bouwdoek van de Sint Clemenskerk hangt er weer. Vooralsnog weet niemand waar het vandaan komt.

Eind november plaatste het parochiebestuur een oproep, na constatering dat het bouwdoek bij de bouwplaats aan de Kardinaal de Jongweg was verdwenen.

'Tot onze grote teleurstelling is ons bouwdoek met daarop een afbeelding van de kerk, het rekeningnummer voor giften t.b.v. de herbouw, en de QR-code met achterliggende informatie ontvreemd. Dit is afgelopen weekend gebeurd, en een en ander is 'keurig' uit het frame gehaald. Wij voelen ons gedupeerd. Mocht het nu zo zijn dat dit in verband met 3/ 4 december samenhangt dan verzoeken wij dit, desnoods anoniem, te melden aan ons mannelijk bestuurslid, de heer A. de Jong, info@hetzwanewater.com’

Het is 3 en 4 december geweest en er hangt inmiddels weer een doek al lijkt dat kleiner dan het origineel. Wat er is gebeurd met het bouwdoek blijft vooralsnog een mysterie.

Voor het bouwdoek staat een nieuw bord: ‘Hier wordt gebouwd met gouden handen.’

Friso Restauratie uit Sneek staat borg voor de uitvoering van de wederopbouw van de Clemenskerk. Friso restaureert ‘met gouden handen’ de muren, maakt een nieuwe kap met tongewelf in hoofd- en dwarsbeuken en renoveert de binnenkant volledig. Het originele uiterlijk van de kerk wordt zoveel mogelijk in stand gehouden. Naar verwachting wordt de kerk halverwege volgend jaar opgeleverd.

⇒ lees hier meer over de Clemenskerk

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *