Wethouder Oud geeft les over Zonnepark

BALLUM – Wethouder Nico Oud gaf vanmorgen de laatste gastles op basisschool ’t Ienster in Ballum. De kinderen van de hoogste groepen bezochten daarna het zonnepark. Voorafgaand aan het bezoek aan het vliegveld stelden ze vragen aan de wethouder. Waarom het kunstmatige duin voor het zonnepark zo hoog is, bijvoorbeeld. Het is hoger dan is afgesproken, antwoordt de wethouder, maar het zand klinkt nog in en dan komt hij op de goede hoogte.

Leerlingen van de vier Amelander basisscholen hebben zich de afgelopen weken verdiept in zonne-energie. Een speciaal lesprogramma over Zonnepark Ameland en zonne-energie in het algemeen vormde hiervoor de aanleiding. Het lesprogramma dat speciaal voor Zonnepark Ameland door Eneco is ontwikkeld, bestaat uit een theoretisch gedeelte, een gastles en een bezoek aan het zonnepark.

Johan Kiewiet van de Amelander Energie Coöperatie heeft een aantal gastlessen verzorgd en heeft met drie klassen het zonnepark bezocht. Zo zijn de kinderen meer te weten gekomen over zonne-energie, duurzaamheid, energie in het algemeen en Zonnepark Ameland.

De leerlingen van de basisscholen in Hollum en Ballum leveren een bijdrage aan de officiële opening van Zonnepark Ameland. Zij onthullen een zelf gemaakt kunstwerk. De opening vindt op donderdag 23 juni plaats en is bedoeld voor direct betrokkenen. Op zaterdag 25 juni is het zonnepark van 10:00 – 12:00 uur geopend voor ‘het grotere publiek’. Ouders, opa's en oma’s van de kinderen en andere geïnteresseerden kunnen dan ook een kijkje nemen en meteen zien wat de kinderen hebben gemaakt.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *