Wethouder opent Doortraproute

NES – Wethouder Theo Faber opende woensdagmiddag een prachtige doortraproute voor senioren ten overstaan van zo’n 24 enthousiaste fietsers. Gemeente Ameland werkt actief mee aan het programma Doortrappen om ervoor te zorgen dat ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam blijven. De doortraproute is de eerste op de Waddeneilanden.

“Veel senioren genieten graag op de fiets van ons mooie eiland en dat juichen we als gemeente natuurlijk toe. Toch zijn ouderen vaak ook kwetsbaar in het verkeer. Om hen te helpen zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven fietsen zetten wij ons graag in door mooie, groene routes aan te bieden met ruime paden en veilige kruisingen”, aldus Wethouder Faber. 

Na de opening fietsten de deelnemers de route onder begeleiding van fietsdocenten van de Fietsersbond en buurtsportcoach Brenda Metz. Onderweg was er een aantal leuke activiteiten, gericht op veilig fietsen, en was er gezorgd voor koffie en wat lekkers. 

De doortraproute, die nu officieel is geopend, is de eerste stap in het programma doortrappen op Ameland. Op 12 oktober is het volgende evenement al gepland: de Doortrap totaal dag. Bij de opening van die dag willen we de oudste fietser van Ameland in het zonnetje zetten. De organisatie wil graag weten wie dit is en kan alle hulp daarbij gebruiken. Meldingen kunnen naar info@ameland.nl

Het project Doortrappen op Ameland maakt deel uit van de landelijke campagne Doortrappen van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, gericht op het zo lang en veilig mogelijk fietsen van oudere fietsers. In Fryslân wordt deze campagne ondersteund door het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Fryslân (ROF) en de Friese gemeenten.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *