Werkzaamheden Feugelpôlle van start

HOLLUM – Volgende week starten op 6 augustus de uitvoerende werkzaamheden rond de Feugelpôlle bij Hollum. De werkzaamheden vinden plaats in het kader van de Klimaatbuffer Zuidwest Ameland. Afgelopen juni tekenden verschillende partijen voor de toekomst van het waddenpanorama bij de Feugelpôlle.

In opdracht van Staatsbosbeheer worden in augustus 2012 randen van klei en kleischelpen aangebracht, deels aan de wadkant van de kwelder. Daarna worden er in september over een lengte van ongeveer een kilometer, rijsdammen aangebracht.  De grond wordt aangevoerd vanuit een op Ameland gelegen depot van Wetterskip Fryslân, de schelpen worden in de Ballumerbocht aangevoerd.

Vakantieverblijven VPVA


De werkzaamheden worden buiten het broedseizoen en vóór het stormseizoen uitgevoerd.

Het is onmogelijk deze werkzaamheden uit te voeren zonder overlast voor de fietsers langs de zeedijk, meldt Staatsbosbeheer. Alternatieve fietsroutes worden met borden aangegeven.

>>> lees hier Feugelpôlle als natuurlijke Klimaatbuffer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *