Werkonderbreking basisondewijs

BALLUM – Het openbaar primair onderwijs op Ameland met een school in Ballum – ’t Ienster – en een in Hollum – De Schakel – legt woensdag om 11.00 uur het werk neer. “De kwaliteit van het onderwijs aan uw kind wordt ernstig bedreigd,” zegt directeur Elly Rosema.

De bezuinigingen van minister Van Bijsterveldt op het onderwijs gaan ten koste van ambulant begeleiders en intern begeleiders en dat gaat ten koste van kinderen die extra begeleiding nodig hebben. Ook kunnen de leerkrachten van de basisscholen zelf op minder ondersteuning rekenen. Voor de basisscholen op Ameland betekent het, dat er geen nieuwe leerkrachten kunnen worden aangetrokken en dat tijdelijke aanstellingen niet worden omgezet in een vast dienstverband. De klassen worden groter en de kwaliteit van het onderwijs zal omlaag gaan, voorspelt Rosema. Bovendien krijgen de scholen minder geld voor energiekosten en voor management en administratie. “Wij staan voor de onmogelijke opgave goed onderwijs te bieden voor steeds minder geld. Wij vinden dit onacceptabel, want kinderen hebben recht op het best passende onderwijs.”

Op 9 februari vindt er een landelijke manifestatie plaats in Nieuwegein.  

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *