Wereldleiers vergaderen verder op Ameland

HOLLUM – 'Wereldleiers' beleefde gisteravond zijn première. Vanavond en zondagmiddag volgen voorstelling twee en drie.

Noort Oost Producties uit Hollum laat zijn eerste productie zien met de titel 'Wereldleiers'. Die wordt gespeeld in De Zwaan, waar de biljartzaal is omgetoverd tot een theatertje. 

Première

De foto is een beeld uit de premièrevoorstelling. Voor een uitverkochte zaal hielden de wereldleiders hun wereldtop, met kwinkslagen en onbegrijpelijke problemen, aardbevingen en watervloeden, seksschandalen en dampend hete pizza's.

Pas op het eind begrijpt iedereen waar het echt om gaat en dat kwam bij de première goed naar buiten. "Oh, zit het zo in mekaar!"

Lovend

De reacties waren lovend en Noort Oost Producties heeft zich met het stuk 'Wereldleiers' daverend op de theaterkaart van Ameland gezet. Dit smaakt naar meer en de producenten Peter van Noort en Dimphy Timmers, die met Muzikaal Bootwateren als duo ADHD straattheater maken, hebben al een volgend project in voorbereiding.

Over het stuk

Een wereldtop wordt omlijst met filmbeelden, muziek en een zandbak. Een zandbak? Ja, een zandbak speelt een kardinale rol in het stuk, waar wereldleiders op Ameland een wereldtop houden om de problemen – zo die er al zijn – het hoofd te bieden. In het afgelopen half jaar van de voorbereidingen en repetities heeft de actualiteit het stuk al een paar keer ingehaald. De laatste actuele gebeurtenissen die in de top naar voren komen zijn Brexit en Nederland als niet meer voorzitter van de EU. 'Wereldleiers' is een wonderlijke mix van vooruitziende blik, praktische kijk en holle frasen. Met een verrassend slot, waarbij de wellness van SpAmeland ook een rol toebedeeld heeft gekregen.

Voor de voorstellingen van zaterdagavond en zondagmiddag zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Een kaartje kost € 7,50 en kan aan de kassa in De Zwaan worden verworven.

Theaterdiner

Herberg De Zwaan biedt op zaterdag voorafgaand aan de voorstelling een theaterdiner aan (twee uur voor de voorstelling van zaterdag en een half uur na de voorstelling van zondag) voor € 27,50 en zondag na de middagvoorstelling voor diezelfde prijs. Het theaterdiner kan worden besteld bij Peter van Noort en Dimphy Timmers via dimphy_peter@hotmail.com.

De voorstellingen zijn:

  • Vrijdag 1 juni om 20.30 uur
  • Zaterdag 2 juli om 20.30 uur
  • Zondag 3 juli om 15.30 uur
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *