‘Wereldleiers’ vergaderen nog eenmaal op Ameland

HOLLUM – 'Wereldleiers' beleefde eergisteravond zijn première. Het leverde een geweldige voorstelling op en gisteravond was de tweede, spetterende editie. Vanmiddag is de laatste voorstelling van deze serie van drie.

Noort Oost Producties uit Hollum laat zijn eerste productie zien met de titel 'Wereldleiers', die wordt gespeeld in Herberg De Zwaan in Holum, waar de biljartzaal is omgetoverd tot een theatertje. Het stuk is geschreven door Call O'Nell en wordt omschreven als een "Surrealistische klucht in één bedrijf."

Première

De foto is een beeld uit de premièrevoorstelling. Voor een uitverkochte zaal hielden de wereldleiders hun wereldtop, met kwinkslagen en onbegrijpelijke problemen, aardbevingen en watervloeden, seksschandalen en dampend hete pizza's.

Op het eind, na 55 minuten spelen, wordt er nog een flinke draai gegeven aan de gebeurtenissen en daarna gaan de kwartjes vallen.

Daverend succes

Noort Oost Producties heeft zich met het stuk 'Wereldleiers' op de theaterkaart van Ameland gezet. Dit smaakt naar meer en de producenten Peter van Noort en Dimphy Timmers, die met Muzikaal Bootwateren als duo ADHD straattheater maken, hebben al een volgend project in voorbereiding.

Over het stuk

Een wereldtop wordt omlijst met filmbeelden, muziek en een zandbak, die in het midden op de vloer staat. Die speelt een kardinale rol in het stuk. 'Wereldleiers' is een wonderlijke mix van vooruitziende blik, praktische kijk, holle frasen, liederlijke taal en vette knipogen. Het slot is even verrassend als het feit dat wereldleiders naar het Waddeneiland komen voor hun besprekingen.

Zondagmiddagvoorstelling

Voor de voorstellingen van zondagmiddag zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Een kaartje kost € 7,50 en kan aan de kassa van de theaterzaal in De Zwaan worden gekocht.

Theaterdiner

Herberg De Zwaan biedt op zondag na de voorstelling voor € 27,50 een driegangen theaterdiner aan. Wie nog wil aanschuiven moet zich snel melden bij Peter van Noort en Dimphy Timmers via dimphy_peter@hotmail.com.

De voorstellingen zijn:

  • Vrijdag 1 juni om 20.30 uur
  • Zaterdag 2 juli om 20.30 uur
  • Zondag 3 juli om 15.30 uur
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *