Wereldleiers – “Pas op het drempeltje, meneer!”

HOLLUM – Ameland is een theatereiland aan het worden. In de eerste week van juli speelt een nieuwe thatergroep enkele voorstellingen in Herberg De Zwaan.

In de Oosterlaan in Hollum heeft Noort Oost Producties (NOP) zich gevestigd, genoemd naar de oprichter, Peter van Noort samen met Dimphy Timmers en de straat waar het theaterproductiebedrijf is gevestigd, de Oosterlaan.

NOP wil elk jaar een of enkele producties brengen met een wisselende cast. Stukken uit de wereldliteratuur of producties die met het eiland te maken hebben. Van Noort en Timmers zijn op Ameland bekend als ADHD, het komische duo dat tijdens Muzikaal Bootwateren straattheater speelt. Beiden hebben hun sporen verdiend op het toneel als professioneel speler, danser en regisseur. Van Noort is de regisseur van de productie die op 1, 2 en 3 juli wordt gespeeld in Herberg De Zwaan in Hollum. De titel is 'Wereld leiers', een absurdisch, politiek getint theaterstuk, en de cast bestaat uit spelers die in Hollum en Nes wonen.

Tzeitl Locher, Selma Dubbeld, Dimphy Timmers, Oedse van der Laan, Agnes Burema, Jeanet de Jong en Peter van Noort.

En het stuk? Dat gaat over de leiders van de wereld. Ze houden een top, op Ameland.

Op de Facebookpagina van Noort Oost Producties en hier worden ze komende dagen aan u voorgesteld.

Een quote:

Agne tegen Oedse: "Pas op voor het drempeltje, meneer!"

Theaterdiner

Voorafgaand aan de avondvoorstellingen op 1 en 2 juli en na afloop van 3 juli bereidt De Zwaan een driegangen theaterdiner voor, waar op ingeschreven kan worden. Aanmelden via dimphy_peter@hotmail.com.

Theaterdiner is € 27,50.

Entreekaartje voor het stuk kost € 7,50.

Kaarten kunnen besteld worden via dimphy_peter@hotmail.com en

via telefoonnummers 06 24 63 03 18 en 06 41 38 96 40

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *