Werelderfgoedweken van start

HARLINGEN – Leren navigeren zoals zeelieden van weleer? Met een beroepsvisser op zoek naar de lekkerste oesters? Of van zeewier heerlijke producten bereiden zoals zeewierboter of tapenade. De Werelderfgoedweken van de Waddenvereniging gaan weer van start. Een reeks bijzondere en vaak eenmalige excursies in het waddengebied. Alle excursies zijn vanaf vandaag te boeken op www.werelderfgoedweken.nl.

Tijdens de Werelderfgoedweken daagt de Waddenvereniging deelnemers uit om met alle zintuigen het Werelderfgoed Waddenzee te ervaren. De dynamiek en geweldige natuurkrachten voelen, het stelsel van geulen en platen zien, luisteren naar de stilte of het geluid van miljoenen vogels. Het waddengebied is een van de laatste plekken in Nederland waar je zoveel rust, ruimte en natuur kunt ervaren. Niet voor niets is het een internationaal erkend Werelderfgoed. Onmisbaar voor planten, dieren én mensen.

Ameland by Night

Dit jaar is de aftrap in de nacht van vrijdag 20 mei op zaterdag 21 mei met een wadlooptocht van Holwerd naar Ameland. Zonder zaklampen lopen we over het wad voor de ultieme belevenis van het duister. Langzaam wordt het licht en komt de natuur tot leven. Ameland by Night is een spectaculaire wandeling voor de sportieve natuurliefhebber over de bodem van de zee! De tocht wordt begeleid door gediplomeerde en ervaren gidsen van De Vrije Wadlopers. Een speciaal opgeleide Werelderfgoedgids van de Waddenvereniging geeft, tijdens korte pauzes onderweg, uitleg over de natuur en het gebied waarin gewandeld wordt. 

De Werelderfgoedweken zijn van mei tot en met september. De Waddenvereniging organiseert de Werelderfgoedweken dit jaar voor de vierde keer.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *