Werelderfgoedweekend bij Ecomare

HOLLUM – Het weekend van 10 en 11 september is het  Werelderfgoedweekend. Door alle UNESCO werelderfgoedgebieden in Nederland worden extra activiteiten georganiseerd. Het Werelderfgoedverdrag is bedoeld om uniek cultureel en natuurlijk erfgoed beter te kunnen bewaren voor toekomstige generaties. De Waddenzee is het enige natuurlijke Werelderfgoed in Nederland. Bij Ecomare zetten ze het Werelderfgoed Waddenzee dit weekend extra in het zonnetje.

Waddenzee – uniek in de wereld

In 2009 is de Waddenzee toegevoegd aan de lijst met natuurlijke Werelderfgoederen van UNESCO. De Waddenzee bevindt zich in goed gezelschap: ook het Great Barrier Reef in Austalië of de Grand Canyon in de Verenigde Staten staan er op. Om op de Werelderfgoedlijst van UNESCO te komen moet een gebied aan een aantal eisen voldoen. Het moet unieke natuurwaarden bezitten, intact zijn en verzekerd zijn van een goede bescherming. De Waddenzee is dan ook uniek in de wereld. Nergens ter wereld kom je zo’n uitgestrekt en dynamisch gebied tegen, ontstaan onder invloed van eb en vloed.

Wat is er te doen? 

Bij Ecomare kun je kennismaken met de natuur van zee en kust. Je kunt allerlei zeedieren van dichtbij bekijken en meer leren over hun bijzondere leefgebied. Speciaal voor het Werelderfgoedweekend is er in het museum een ‘Waddenzee Werelderfgoedkar’ vol spullen uit het Waddengebied. Een wadwandeling met een ervaren gids is ook een mooie manier om te ontdekken waarom het gebied zo bijzonder is. Met de wind in je haren en je voeten in de prut! Op zondag 11 september is er een wadexcursie speciaal gericht op het Werelderfgoedweekend. Op de website van UNESCO Werelderfgoed kun je alle activiteiten vinden die dit weekend worden georganiseerd.

=> Klik hier voor meer informatie over de Waddenzee als Werelderfgoed 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *