Werelderfgoedlogo voor gezamelijk gebruik

LEEUWARDEN – Het Werelderfgoed-logo is het gezamenlijk beeldmerk van de beheerders van de Waddenzee. Bewoners, bedrijven en toeristen in het Waddengebied gaan vanaf nu duidelijk merken dat de beheerders van de Waddenzee steeds beter samenwerken. Alle beheerders gaan namelijk actief het Waddenzee Werelderfgoed-logo gebruiken.

De komende weken krijgen 15 beheerorganisaties in het Waddengebied tal van middelen om de herkenbaarheid van het gebied als Werelderfgoed te vergroten én als beheerders eenheid uit te stralen. Het rijdend- en varend materieel, de beheerkantoren en de uniformen van beheer-medewerkers zullen worden voorzien van het Werelderfgoed-logo.

Mooiste natuurgebied van Nederland

De beheerders zijn trots op de bijzondere status van het UNESCO Werelderfgoed-status van de Waddenzee. Dit is recentelijk nogmaals onderstreept door het feit dat de Waddenzee uitgeroepen is tot het mooiste natuurgebied van Nederland. De unieke waarden van dit gebied vragen ook om een eenduidig beheer.

De 15 beheerorganisaties in het Waddengebied werken sinds 2014 samen aan het verbeteren van het beheer in de Waddenzee met als doel om in 2018 als één beheerder te werken. Voor bewoners, bedrijven en toeristen moet het niet uitmaken bij welke organisatie je aanklopt. Er is op dit moment al één gezamenlijke website (www.waddenzee.nl), waar onder andere alle vergunningen zichtbaar zijn.

Asterias

De eerste Werelderfgoed-uitingen worden op woensdag 15 februari 2017 uitgedeeld op het inspectieschip Asterias in Harlingen. Dit is een schip waar Rijkswaterstaat en het Ministerie van Economische Zaken gezamenlijk hun beheertaken uitvoeren.

lees meer over het werelderfgoed op Waddenpost

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *