Wel lintje voor oud-Amelander

HARLINGEN – Op Ameland vielen dit jaar geen lintjes, maar in Harlingen kreeg een oud-Ameland er een. Henk Metz ( 77) kreeg een lintje opgespeld door Roel Sluiter, de burgemeester van de Friese stad. Metz was van 1996 tot 2009 voorzitter van de Rooms Katholieke voetbalvereniging Robur en pakte de hamer in 2011 opnieuw op tot en met 2014.

De oud-Amelander bekleedde ook vele andere functies binnen de voetbalclub, van trainer tot medewerker kantine. Metz was actief als verslaggever voor de Harlinger Courant en sinds 2001 is hij vrijwilliger bij Radio Stad Harlingen. Eerst als presentator en verslaggever langs de lijn; de laatste jaren praat hij in de studio sportwedstrijden aan elkaar. Daarnaast was hij lid van de commissie die de fusie van vv Harlingen en Robur tot stand bracht.

Sinds 2001 is Metz koster van de RK Kerk aan de Zuiderhaven in Harlingen. Vanaf 2005 organiseert hij de kledinginzameling Mens in Nood. Tevens is hij al 14 jaar voorzitter van biljartvereniging Centraal en 13 jaar bestuurslid van de stichting Sportpromotie Harlingen. Daarbij is Henk Metz ook nog eens is al ruim 23 jaar vrijwilliger bij de Vogelwacht Harlingen-Kimswerd.

Henk is ur iën fan Jaap Metz. Die was vroeger fietsenmaker en heeft de centrale in Buren beheerd. De vader van Sander Metz is de jongste broer van Henk.

bekijk hier het artikel met foto in de Harlinger Courant

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *