Droge lintjesregen op Ameland

HOLLUM – Net als vorig jaar gaat de lintjesregen dit jaar aan Ameland voorbij. Niet één eilander is voorgedragen voor een decoratie. Anders dan vorig jaar is het ook op Vlieland en Schiermonnimkoog een droge regen. Op Terschelling werd één lintje opgespeld. Texel beleefde dit jaar een aardige lintjesbui.

Terschelling

Lid

 • Ale Jarig Romar (1963) uit Lies.

  Hij krijgt het lintje omdat hij 16 jaar lid was van de gemeenteraad van Terschelling.

Texel

Lid

 • Aryan Boshuis
 • René Eelman
 • Frank van der Linde
 • Martijn van Hengel

  Zij krijgen een lintje voor hun verdiensten bij de brandweer.
 • Rita Dogger

  Voor haar inzet bij AV Texel (sinds 1981), Smash'68 en Tevoko (sinds 1982), de dorpscommissie van Den Burg (sinds 2014), het hospice (sinds 2015) en Vluchtelingenwerk (2009-2015)

 • Hans Westdorp uit Eierland

  Hij is sinds 1991 actief als secretaris/penningmeester en interim-voorzitter bij Sportvereniging De Cocksdorp (SVC). Van 2004 tot 2015 was hij bestuurslid en penningmeester van de dorpscommissie van De Cocksdorp en Eierland. Sinds 2011 is hij ook nauw betrokken bij de Texelrunners die jaarlijks meedoen aan de Roparun van Parijs naar Rotterdam.

 • Hank Witte uit Den Burg

  Hij is sinds 1972 actief bij de Texelse Boys en later Texel'94. Hij was scheidsrechter, bestuurslid, wedstrijdsecretaris en planner van wedstrijden. Witte was betrokken bij de fusie in 1994, initiatiefnemer van het Pinkstertoernooi en lid van de bouwcommissie van twee kantines. Hij zorgde ook mee voor het onderhoud. Sinds 1985 is hij ook actief bij de Vereniging Clubvrienden van Texel'94. Van 1976 tot 2015 was hij bochtcommissaris bij de autocross van de MAB en zorgde hij tijdens de wedstrijden voor de veiligheid van de toeschouwers. Sinds 2007 bezorgt hij bij Texels Welzijn de warme maaltijd van Tafeltje-Dekje en geeft hij rondleidingen bij museum Waelstee.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *