Weerwoordverkiezing 2016

WAGENINGEN – Het is weer zover, de mooiste verkiezing van het jaar gaat vandaag van start. De stembus is zojuist geopend!

Succes

Iedereen praat natuurlijk over het weer, het is misschien wel het meest gebruikte gespreksonderwerp in ons land. Tijdens radio en tv-uitzendingen worden vaak prachtige, creatieve woorden gebruikt om iets in de weersverwachting aan te duiden. Presentatrice Corine van Dijk van Omroep Gelderland heeft, in samenwerking met MeteoGroup, jaren geleden dan ook besloten om de weerwoordverkiezing in het leven te roepen. Daar is al jaren op rij telkens een prachtig weerwoord uitgerold: plaknacht (2012) wolkenwak (2013) knijpzonnetje (2014) en jojo-zomer (2015). 

Flitswinter

Dit jaar staan op de nominatielijst onder andere: flitswinter, parapluplan, opdroogdagje, geluksbui en nog vele andere creatieve uitspraken. Welk woord spreekt jou aan en zou je vaker terug willen horen? Bekijk de hele lijst op www.weer.nl en stem! In de ochtendshow van Corine van Dijk, op 15 december, wordt hét weerwoord van het jaar 2016 bekend gemaakt. 

Stemmen

Stemmen kan via Twitter: @MeteoGroupWeer of mail je keuze naar weervraag@weer.nl

⇒ lees hier meer over Weerwoord van het Jaar

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *