Weer tien zeehonden terug in zee

HOLLUM – Zeehondencrèche Pieterburen liet donderdag 25 februari weer tien zeehonden vrij in de Waddenzee. Enkele adoptanten zijn aanwezig om hun geadopteerde zeehond naar zee te zien hobbelen. Op een mistige morgen in februari weten de dieren het water zonder moeite te vinden.

Rien Stroosnijder is een van de aanwezigen. Hij is accountmanager bij Interster International, een bedrijf dat wereldwijd actief is op het gebied van sterilisatiecontrolemiddelen. Interster biedt regelmatig nieuwe klanten een adoptiezeehond aan. De klant kan dan mee om de zeehond los te laten in zee en Interster betaalt de adoptiebijdrage aan de zeehondencrèche.

De baas van Stroosnijder, Tom Treffers, kwam eens met zijn gezin in Pieterburen. Hij ontdekte dat de zeehondencrèche draait op giften en omarmde de zeehondenopvang. Hij zag de overeenkomsten tussen de crèche en het ziekenhuis, waar in beide gevallen patiënten worden verzorgd.

Elk ziekenhuis dat een contract afsluit met Interster krijgt de mogelijkheid een geadopteerd zeehondje vrij te laten. Twee mensen van het ziekenhuis worden daarbij uitgenodigd. Het ziekenhuis mag ook de naam van het zeehondje bedenken. Donderdag was Marij het adoptiezeehondje van het ziekenhuis van Sittard. Bij de vorige uitzetting werd zeehond Trics vrijgelaten door mensen van het Beatrix ziekenhuis in Winterswijk.

Op 5 februari maakten Yehudi Arnold van Video Ameland en Jeanet de Jong van Persbureau Ameland een Ameland Journaal over de vrijlating van een record aantal zeehonden. Hieronder is dat Ameland Journaal te zien.

>>> bekijk hier alle Ameland Journaals

© Persbureau Ameland 2010, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *