Wak op ut Rietplak

HOLLUM – Medewerkers van Staatsbosbeheer zaagden vandaag een enorm wak in het Rietplak, in de nabijheid van de vogelkijkhut. De vogels die zich in het gebied van de Lange Duinen noord bevinden en die het Rietplak als hun thuis hebben, kunnen nu weer in het gebied visjes vangen.

Vogels hebben het zwaar, getuige de dode roerdomp. het dier werd in het riet gevonden. Hij was zwaar ondervoed. "Al vanaf het begin van de winter de vogels gevoerd met vis, maar helaas," zegt Dirk Visser van Rijkswaterstaat.

De roerdomp die Martha Appelman vorige week op de foto zette is inmiddels verhuisd naar de Fugelpits. Hij zit onder één dak met de ooievaar die eerder dit jaar in het weiland tussen Hollum en Ballum gevonden werd. De roerdomp en de ooievaar zijn alweer aardig opgeknapt, laat de Fugelpits weten.

>>> zie hier de roerdomp 9-2-10
>>> zie hier de verkleumde ooievaar 8-1-10

© Persbureau Ameland 2010,
op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *