Weer ruim verlies Geel Wit

JELSUM –  Geel Wit heeft met 4-0 verloren van DTD. Halverwege leek de strijd al beslist, toen de Amelanders tegen een 2-0 achterstand aankeken en nog maar tien man op het veld hadden staan.

Geel Wit begon matig aan de wedstrijd, wat resulteerde in kansen voor de thuisclub. Geel Wit mocht van geluk spreken dat de scheidsrechter het vastpakken van Harald Riewald onbestraft liet. Halverwege de eerste helft kwam DTD op voorsprong. Jan Jaap Blokker schoot de bal tegen de rug van een speler. Thomas Dijkstra passte op Thijs de Jong en hij scoorde 1-0.

Geel Wit kreeg ook kansen. Een kopbal van Paul van der Wal werd uitstekend door keeper Maikel Hottinga buiten de palen gehouden. In de veertigste minuut leed Geel Wit onnodig balverlies, waarna Thijs de Jong Harald Riewald in staat stelde om de 2-0 te maken. Daarna bleef een sliding op een speler van Geel Wit onbestraft. Dat leidde tot een woedende reactie van Colin Ytsma, wat hem zijn tweede geel opleverde.

Na rust zocht Geel Wit weer de aanval, Lars Brouwer kreeg een goede kans. DTD counterde en kwam via Thomas Dijkstra met een fraai schot op 3-0.

Pogingen van Geel Wit kwamen niet verder dan een schot op de lat. Op aangeven van Harald Riewald maakte Thijs de Jong er 4-0 van. Ook DTD eindigde met tien man, want ook Thomas Dijkstra zag voor de tweede keer geel. Leider Meinte Bonthuis van Geel Wit kreeg rood omdat hij zonder toestemming het veld betrad om een speler te verzorgen.

Geel Wit heeft de laatste drie wedstrijden niet gescoord en kreeg dertien tegentreffers om de oren.

door Koos Molenaar

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *