Tussen Slik en Zand op Ameland

NES – Op zaterdag 22 oktober organiseert Stichting Sportpromotie Ameland de eerste editie van het wandelevenement  Tussen Slik & Zand. Wandelen over Ameland in de natuur tussen Wad en Noordzee met afwisselende routes van 10, 17 en 25 km. De  start en finish van de tocht is in het dorp Nes. Op dit moment hebben zich al 600 deelnemers aangemeld en met dat aantal is de limiet bereikt. De inschrijving is gesloten.

Centraal thema tijdens het evenement is Waddenzee Werelderfgoed. De wandelaar  als onderdeel van dit erfgoed kan tijdens de tocht  belangrijke natuur- en cultuurwaarden zien, voelen en beleven. Bedoeling is de deelnemers de diversiteit, de ongereptheid en de dynamiek van het gebied te laten ervaren en duidelijk te maken  waarom deze waarden voor nu en de toekomst bewaard moeten blijven. Onderweg wordt ingezoomd op zogenaamde erfgoedbakens die beschreven worden in een fraai routeboekje.

De routes voeren over wegen, paden en trails die via de wadkant, bos, duinen, het dorp Ballum en het strand weer terug voeren naar Nes.

 
>>> bezoek de website voor het volledige programma, te vinden op de Links-pagina, onder de T van Tussen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *