Weer granaat op strand

HOLLUM – Vanmorgen vonden twee meisjes een granaat op het westelijke strand van Hollum, bij de eerste palenrij ten zuidwesten van het badstrand. Waarschijnlijk gaat het hier om een mortiergranaat uit de Tweede Wereldoorlog. Die worden wel eens vaker gevonden op het strand. 

De twee dochters Fenna en Bebèl van 9 en 8 jaar van Hielke de Boer zagen het projectiel liggen. Vader Hielke de Boer belde meteen de politie die ook direct poolshoogte kwam nemen. 

De Boer: "Waarschijnlijk is hij boven het zand gehaald door iemand anders en die heeft hem bij de palen gelegd. Ik heb de politie gebeld en die waren er snel. Binnenkort komt de EOD om hem onschadelijk te maken."

De Boer woont met zijn gezin in Hoorn. Ze komen regelmatig naar Ameland en hebben deze voorjaarsvakantie een weekje op het eiland doorgebracht. Vader Hielke komt al zijn hele leven op Ameland. Zijn vader is in Hollum geboren. Dat is Douwe de Boer, van Douwe en Pietje de Boer-Visser.

De De Boers hebben een huisje achter de Amelander Kaap. "Als gezin komen we dus zeer regelmatig op het eiland."

Vorige zomer vond 6-jarige Aimee een mortiergranaat op het badstrand. Lees het hier. 

De granaat komt uit dezelfe periode als de tetraëder

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *