Mortiergranaat op badstrand Hollum

HOLLUM – Marco Aukema en zijn dochter Aimee van 6 jaar, vonden vrijdag 24 juli een mortiergranaat op het badstrand ter hoogte van The Sunset bij Hollum, net buiten de zwemvlaggen die aangeven waar je met hoog water mag zwemmen.

Aukema had een week geleden een metaaldetector aangeschaft en wilde met zijn dochter op het strand muntjes gaan zoeken voor de spaarpot. 

Ze scoorden veel bierdoppen, tot Aukema een heel mooi signaal uit zijn detector kreeg. Hij riep zijn dochter Aimee dat ze daar moest gaan graven. Het signaal gaf aan dat er iets lag; een vondst die anders klonk dan de kroonkurken. Toen Aimee even groef riep ze haar pappa dat hij haar moest helpen. Wat ze opgroef was namelijk groot. Aukema dacht aan een stuk metaal van een boot. “Plots zag ik het en het leek op een explosief, een mortiergranaat.” Hij belde meteen de politie die snel ter plaatse kwam. Zaterdag komt de Explosieven Opruimingsdienst om het projectiel op te ruimen.

“Geen muntjes, Aimee”, zei Aukema tegen zijn dochter, “maar wel een mooi en stoer verhaal.” Aimee had toch liever een muntje gevonden.

Marco Aukema (52) verblijft al drie weken met zijn vrouw Erica (42), zoon Quint van 9 en Aimee in hun eigen bungalow op Koudenburg, bij Hollum. Afgelopen weken hebben ze op het eiland gewerkt en komende drie weken vieren ze vakantie. “De kinderen willen niets liever dan naar Ameland toe.” Het gezin woont op het Friese vasteland en komt al ruim 10 jaar op Ameland.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *