Weer babydolfijn in Dolfinarium

HARDERWIJK – Het Dolfinarium is gistermorgen voor de tweede maal dit jaar verblijd met de geboorte van een dolfijn. Rond kwart over vijf is dolfijn Liya bevallen van een gezond jong. Eerder deze maand beviel dolfijn Nalu van Makai. De twee moederdolfijnen en hun jongen zwemmen samen in een speciale kraamkamer. Ze zijn zichtbaar voor publiek.

Al een aantal dagen gaf Liya voortekenen van de naderende bevalling. Haar temperatuur daalde en dinsdag had Liya weinig eetlust meer. Om 05.15 uur vanmorgen is Liya, onder toeziend oog van haar verzorgers en de nachtwakers, bevallen van een jong. Het geslacht is nog niet vast gesteld.

De eerste dagen van een babydolfijn zijn spannend. Daarom worden Liya en haar jong de komende dagen 24 uur per dag geobserveerd door hun verzorgers. Het zogen en de ademhaling van het jong worden goed in de gaten gehouden. Ook wordt nauwkeurig in de gaten gehouden hoe Liya haar moederrol oppakt. Zowel het zogen als de ademhaling van het jong gaan goed. Hoewel Liya voor de eerste keer moeder is geworden, zijn de verzorgers en dierenarts na de eerste uren zeer tevreden over de zorg voor haar jong. Liya is erg zorgzaam en alert.

Tweede bevalling in twee weken

Op 13 september werd het Dolfinarium al verblijd met de geboorte van Makai, de zoon van dolfijn Nalu. Het Dolfinarium verwacht dit jaar nog twee babydolfijnen van Roxy en Anke. Deze zomer zijn er in het Dolfinarium ook al drie zeeleeuwen geboren. Het is voor de dieren en hun verzorgers dus een drukke, maar hele mooie tijd.

Webcam

Via www.kraamkamer.nl kan iedereen een naam insturen voor de baby. Ook kunnen bezoekers van deze site via een webcam de moederdolfijnen en hun jong bewonderen in een speciale kraamkamer. Ook de twee andere hoogzwangere dames zwemmen in deze kraamkamer rond. Binnen een week zal het Dolfinarium het geslacht van Liya’s jong bekend maken. In de week daarna zullen de verzorgers een naam voor Liya’s jong kiezen.

Bron: Dolfinarium harderwijk

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *