Roodkeelduiker op Ameland

HOLLUM – Jan B. Wijnberg uit Hollum, ontmoette vandaag een bijzondere gast vanmorgen op het strand: een Roodkeelduiker. “ Volgens de boeken is hij dit jaar vroeg op pad naar warmere streken,” heeft Wijberg uitgezocht. “misschien weer een vroege winter?”

“Hij was verstrikt in een ballontouw en een beetje visser en jutter heeft natuurlijk een mes bij zich, waardoor hij snel weer los was, wel oppassen voor zijn enorme snavel, hij pikte wild om zich heen.

Ook volgens de boeken: onbeholpen op het land, in het water een kanjer en een prima duiker!” Zodra hij weer in het water was, schoot hij er als een speer vandoor.

“Mijn zwager heeft even een foto gemaakt. Niet dat ik hem de keel wilde dichtknijpen, maar uit respect voor zijn snavel!Het het boek dat jan Wijnberg raadpleegde staat ook dat de Roodkeelduiker ‘regengans’ wordt genoemd, omdat men vroeger dacht dat de klaaglijke miauwende roep regen aankondigde.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *