Week lang bij Stichting Holwerd aan Zee

HOLWERT – NPO Radio 1-bus van '5 Dagen' week lang bij Stichting Holwerd aan Zee, maandag 20 t/m vrijdag 24 maart, 20.00-20.30 uur, NPO Radio 1. In de week van 20 maart staat de gele bus van het NPO Radio 1-programma 5 Dagen (NTR/PowNed) met presentator Jo van Egmond en verslaggever Mirthe van der Drift bij de stichting Holwerd aan Zee. Vrijdag is de presentatie in handen van Ajouad El Miloudi. 

Met een half miljoen mensen die jaarlijks het Friese dorp voorbijrijden, staat Holwerd vooral op de kaart als een van de meest gepasseerde dorpen in Nederland. Vier mannen aanschouwden de krimp in het dorp en vonden dat daar verandering in moest komen. Een gat in de dijk zou Holwerd aan zee leggen, en daarmee weer op de kaart zetten. De stichting Holwerd aan Zee werd opgericht, en na talloze onderzoeken en gesprekken met verschillende belanghebbenden en instanties waren de reacties enthousiast. Toch is het, tien jaar na het opzetten van de stichting Holwerd aan Zee, nog altijd spannend of het project er komen zal. En vooral na de Provinciale Statenverkiezingen is het nagelbijten of het dorp weer aan zee zal komen te liggen. 

Vijf Dagen gaat in gesprek met de gezichten achter Holwerd aan Zee, in de week na de Provinciale Statenverkiezingen. Maandag komt Marco Verbeek aan het woord. Vanaf het begin af aan is hij betrokken geweest bij het project. Hij kan alles vertellen over het burgerinitiatief. Dinsdag is Tineke Hoekstra, voorzitter van Dorpsbelang, de dorpsraad in Holwerd, te gast. Het gaat dan over het dorp Holwerd, en hoe het project het dorp beïnvloedt. Op woensdagkomt boer Anco van der Bos aan het woord, over hoe hij naar het project kijkt, als boer wiens land deels onder water zou komen te staan als het project wordt verwezenlijkt. Donderdag staat in het teken van recreatie, met als gast Sytze de Haan. Hij richtte het hotel-restaurant Zee van Tijd op in Holwerd. Op vrijdag wordt de week afgesloten met Theo Broersma van stichting Holwerd aan Zee; hij vertelt over de toekomst van het project en de invloed van de provincie.

Vijf Dagen live vanuit het Friese Holwerd, bij stichting Holwerd aan Zee. Maandag 20, dinsdag 21, woensdag 22, donderdag 23 en vrijdag 24 maart van 20.00 tot 20.30 uur op NPO Radio 1. 

Bron NTR/PowNed

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *