De mooiste onbekende eilanden ter wereld

– IM – Eilanden roepen paradijselijke dromen op: een ontsnapping aan het alledaagse leven en een perfect stukje land waar je kunt ontspannen op de duinen tussen de helm of onder wuivende palmen en kunt staren naar een serene blauwe zee.

Misschien is dit ook wel de aantrekkingskracht van eilanden en het feit waarom reizigers vaak juist de eilanden opzoeken tijdens vakanties. En niet alleen de Nederlandse pareltjes zoals Terschelling en Ameland. 

Waar bestemmingen als Santorini, Sicilië, Capri en de Seychellen tegenwoordig megatoeristisch zijn, herbergt onze aardbol nog duizenden andere prachteilanden, waar menig mens nog nooit van heeft gehoord. 

Wil jij een keer een eiland bezoeken dat nog écht ongerept is en geen hordes bezoekers trekt? Overweeg de volgende eilanden dan eens.

Lord Howe Island, Australië

Ben je op rondreis Australië en ook nog eens toevallig in de buurt? Zet dan voet aan dit paradijselijke eiland, ooit beschreven door David Attenborough als 'zo buitengewoon, dat het bijna niet te geloven is’. 

Lord Howe Island is een fantastisch alternatief voor de veel drukker bezochte eiland Whitsundays. Gelegen tussen Australië en Nieuw-Zeeland, is dit eiland pas ontdekt door enkele toeristen, maar gelukkig is het er nog steeds authentiek. 

De ongelooflijk vriendelijke locals verwelkomen je maar wat graag in hun wereld en soms zelfs in hun huis. Authentiek met een hoofdletter!

Aitutaki, Cook Eilanden

Midden in de Stille Oceaan liggen de magische Cook Eilanden tussen Frans-Polynesië, Samoa en Tonga in. En terwijl de meeste bezoekers massaal naar Raratonga trekken, weten slechts een aantal reizigers dat Aitutaki juist dé plek als je een nog ongerepter stukje paradijs wilt ervaren. 

Het eiland huisvest slechts 1.800 inwoners en claimt ook 'de mooiste lagune ter wereld' te hebben. Het kenmerkt zich daarnaast door ongelooflijke witte zandstranden, eindeloze palmbomen en het blauwste water dat je ooit hebt gezien. 

Wa Ale, Lampi Marine National Park, Myanmar

Je zou de afgelegen eilanden van Myanmar makkelijk kunnen missen voor het naburige Thailand of zelfs de steeds populairder wordende Andaman-eilanden in de buurt. Maar deze eilandengroep voor de kust van Myanmar is een ongerept paradijs Dat je niet mag overslaan.

Een van de eilanden in het bijzonder, Wa Ale, ligt in het Lampi Marine National Park en is de thuisbasis van het Wa Ale Island Resort. Alleen al vanwege de toegang tot de twee privéstranden is de moeite van het bezoeken waard. 

Het resort is geschikt voor zowel avontuurlijke reizigers als zonaanbidders met tropische junglewandelingen, kajaktochten door mangroven en duikexcursies in de mysterieuze grotten. 

San Cristóbal Island, Ecuador

Vlak voor de kust van Ecuador staan ??de Galapagos Eilanden al lang bovenaan de bucketlist van vele reizigers. Een van deze eilanden, San Cristóbal, is de rustige versie van de drie hoofdeilanden. Dit betekent minder toeristen en meer authenticiteit. 

De havenstad Puerto Baquerizo Moreno is een relaxte plek, maar het zijn de wateren rondom het eiland die het echt speciaal maken. Of je nu wilt snorkelen met zeeschildpadden, duiken met hamerhaaien of zwemmen met zeeleeuwen: er is hier een overvloed aan wateractiviteiten voor iedereen.

De Galapagos bezoeken tijdens een georganiseerde reis? Zoek naar de perfecte reizen op maat en ga zorgeloos op pad!

Kimolos, Griekenland

Terwijl Kreta en Mykonos altijd in de highlight staan, is Kimolos nog weinig bekend. En daarom is dit eiland in de Cycladen zo bijzonder.  

Gelegen naast Milos, heeft het alle kenmerken van een Grieks eiland: de pittoreske architectuur, heerlijk eten, dromerige stranden, groene heuvels en meer. Het enige wat er ontbreekt zijn massa's toeristen.

Missschien ben je geïnspireerd bent geraakt, al zijn de populaire eilanden in en buiten Europa ook zeer de moeite waard.

– Ingezonden Mededeling –

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *