Watertaxi wellicht toch voor leerlingen

BALLUM – De ouders van de negen leerlingen die per watertaxi worden overgezet zijn er nog niet helemaal gerust op. Gaat de gemeenteraad nu wel of niet akkoord met de integratie van de watertaxi in het leerlingenvervoer.

Wat begon als een experiment dat vol enthousiasme werd aangegaan door burgemeester, ouders en Wagenborg, werd in augustus door de raad teruggefloten. De meerderheid van de raad vond de kosten te hoog voor een select groepje kinderen.

Onderzoek wijst uit dat het goedkoper kan. De ouders dragen € 400,– per jaar bij en gemeente Ameland doet moeite de stoelen voor de terugkerende lege watertaxi te vullen. Bovendien reizen de kinderen die naar speciaal onderwijs op het vaste land gaan, met de half vier boot terug zolang die vaart.

Aanvankelijk moest het project 36.000 euro per jaar kosten. Met het nieuwe plan wil de gemeente 14.900 euro uittrekken voor een half jaar om daarna te evalueren.

Volgende week beslist de raad.

>>> lees hier meer over de raadscommissievergadering van 22 november 2010

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *