Watersportfeest op Suudwest

HOLLUM – Catamaran Club Ameland viert vandaag haar 30-jarig bestaan met een grote Open Watersportdag op het Suudwest en de Waddenzee. De club werd in 1986 door een aantal enthousiaste eilander catamaranzeilers opgericht en telt inmiddels ruim 50 leden: zeilers, catamaranzeilers en motorbootvaarders. De club werkt nauw samen met de Watersportvereniging Ameland.

De vereniging beschikt over een eigen clubhuis op het strand aan de zuidwestkust van Ameland en een stalling voor catamarans. Het Suudwest is een ideaal vertrekpunt voor catamarans vanwege het vrijwel altijd ontbreken van branding en diep water vlak onder de kust. Afhankelijk van wind en tij kan er een tocht over het Wad, rond het eiland of bijvoorbeeld naar een strandtent aan de Noordzeekust van Ameland of Terschelling worden gemaakt.

De Cat Club organiseerd regelmatig wedstrijden en op de Watersportdag van 31 juli wordt gezeild om de Vooruitgang II Trofee.

De Watersportdag is een dag boordevol strand- en waterplezier met beachvolleyball, schatgraven en kampvuur, parachutespringen, strandzeilen en sloeproeien en met de zeilwedstriijd om de Vooruitgang II Trofee.

De Watersportdag begint om 12.00 uur en eindigt met een BBQ en kampvuur om 22.00 uur.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *