Wat te doen met Schuur Kwekerijbos

NES – "Wat gaan we doen met Schuur in het Kwekerijbos?" Dat is de vraag die Staatsbosbeheer zichzelf stelt en waar Amelander over mee kunnen praten. Staatsbos nodigt alle Amelander uit om op dinsdag 12 maart aanwezig te zijn bij een inloopmiddag over de Schuur in het Kwekerijbos.

Landschapsarchitecten van Le Far West en een team van Staatsbosbeheer vertellen dan over de ideeën die ze hebben voor dit gebied. Aan de hand van een presentatie, kaarten en schetsen zullen ze laten zien hoe de Schuur ingezet kan worden en er in de toekomst uit zou kunnen zien. Graag horen ze wat Amelanders van de plannen vindt. Er is alle ruimte om vragen te stellen, zorgen te delen en suggesties te doen.

Om iedereen de gelegenheid te geven mee te kunnen praten houden we deze bijeenkomst twee keer achterelkaar op 12 maart, in Hotel Hofker in Nes. De eerste bijeenkomst start om 14.00 uur, de tweede om 19.00 uur.

Het programma:

14.00 start eerste ronde, inloop met koffie en thee

14.15 presentatie van de plannen

15.00 in gesprek

15.45 slot

19:00 start tweede ronde, inloop met koffie en thee

19.15 presentatie van de plannen

20.00 in gesprek

20.45 slot

Locatie: Hotel Hofker, Johannes Hofkerweg 1, 9163 GW Nes

Achtergrondinformatie

In 2011 heeft Staatsbosbeheer al eens de vraag uitgezet onder de bewoners wat te doen met de Schuur in het Kwekerijbos. Helaas zijn we daar niet veel verder mee gekomen. Maar we hebben niet stil gezeten. Er is een visie ontwikkeld omtrent de Schuur die past in de recreatieve beleving van Staatsbosbeheer en naar ons idee ook aansluit bij de economische visie van gemeente Ameland. Daarnaast gaat de circulaire economie ook op Ameland een steeds grotere rol spelen. Hoogste tijd om zaken te gaan bundelen en te kijken hoe we de Schuur voor de eilanders weer functioneel kunnen krijgen. Welke wensen en ideeën liggen er nu al? Ameland ontvangt jaarlijks ruim 650.000 bezoekers en er is voor elk wat wils, maar hoe mooi zou het zijn als daar nog een nieuwe impuls aan toe te voegen is. Een impuls in natuur, landschap en recreatie. De beleving, de ontstaansgeschiedenis en duurzaamheid zijn daarbij belangrijke thema's.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *