Wat te doen met de kids op Ameland?

Ameland is één van de vele Nederlandse eilanden in de Waddenzee waar het heerlijk vertoeven is. Niet alleen de natuur is er prachtig, maar ook de vele leuke dorpjes hebben allemaal iets bijzonders. Het is dus ook niet heel vreemd dat er jaarlijks ontzettend veel toeristen uit eigen land kiezen voor een vakantie op Ameland. Daarbij zien we dat het gaat om een weekendje, maar ook een week of zelfs langer is erg populair. Wat we vooral zien, is dat gezinnen met jonge kinderen kiezen voor een vakantie op dit mooie eiland, maar wat is er eigenlijk allemaal te doen voor de kinderen?


Met het hele gezin naar het strand


Het strand is altijd een favoriete bestemming voor kinderen en laat Ameland nou net beschikken over kilometers aan prachtige kustlijn om van te genieten met z’n allen. Laat je kinderen rondrennen, zandkastelen bouwen en schelpen zoeken terwijl je zelf ontspant in de zon, mocht deze natuurlijk schijnen. Het is er namelijk niet alleen prachtig in de zomer, maar ook in de wintermaanden kun je er prima terecht. Even uitwaaien op het strand en aan niets of niemand hoeven denken. Ga je nu in de zomermaanden, neem dan ook gezellig een koelbox met lekkere dingetjes mee, zodat je samen met de kinderen kunt smikkelen op de handdoek.


Speeltuinen op Ameland ontdekken


Leuke kinderuitjes in de regio ontdekken van Ameland? Dan is de kans groot dat je bij een van de vele speeltuinen uitkomt die dit eiland kent. Ameland heeft namelijk verschillende speeltuinen verspreid over het hele eiland. Breng daarom een bezoek aan een van deze speeltuinen en laat je kinderen zich uitleven op de schommels, glijbanen en natuurlijk ook klimrekken. Zo kunnen ze zich er vaak uren vermaken en zijn deze speeltuinen ook voorzien van een terras waar papa en mama kunnen genieten van het uitzicht, maar ook van een lekker fris drankje in de zon. Hoe leuk is het dat niet alleen de kinderen, maar ook jullie als ouders zich kunnen vermaken?


Fietsen door de duinen


Wie op Ameland is, moet natuurlijk ook een rondje hebben gefietst door de duinen. Ameland is namelijk fietsvriendelijk en biedt uitgestrekte duinen waar je met het hele gezin kunt fietsen. Zo kun je gemakkelijk en snel een normale fiets of e-bike huren en kunnen jullie met z’n allen genieten van al het moois wat dit eiland te bieden heeft. Omdat de afstanden redelijk klein zijn, kun je bijvoorbeeld prima een rondje om het eiland doen. Uiteraard is het wel zo leuk om ook regelmatig te stoppen, zodat jullie niet alleen even kunnen uitrusten, maar ook kunnen genieten van een ijsje of wat verfrissend te drinken met elkaar.


Bezoekje aan de vuurtoren

Een bezoekje aan de vuurtoren van Ameland is een spannend en vooral ook leerzaam avontuur voor de kids, dat zeker niet mag ontbreken op het lijstje. De vuurtoren, genaamd Bornrif, staat aan de westkust van Ameland en biedt een panoramisch uitzicht over de Waddenzee. Het stukje geschiedenis dat hier wordt verteld, maakt op de meeste kinderen ontzettend veel indruk. Hoe leuk is het dan dat ook jouw kinderen hierover kunnen meepraten op school of bij vriendjes?

Tom Wegeling
Tom Wegeling
Artikelen: 8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *