Wat is populairder bij nieuwbouwwoningen: Renovlies of stuc?

Bij het betrekken van een nieuwbouwwoning komen er veel beslissingen op je pad. Een belangrijke keuze is hoe je de muren gaat afwerken. Twee populaire methodes om muren mee af te werken zijn: renovlies of stucen. Beide methoden hebben hun eigen voordelen en nadelen. Lees verder en leer welke van deze twee afwerkingsmethoden het populairst is bij nieuwbouwwoningen.

Wat is renovlies?

Renovlies is een gladde, vezelversterkte behangsoort die vaak wordt gebruikt bij renovatieprojecten, maar tegenwoordig ook steeds vaker bij nieuwbouw. Het materiaal is gemaakt van een sterke, gladde vezel die scheuren en oneffenheden in de muren verbergt. Het grote voordeel van renovlies is dat het relatief eenvoudig aan te brengen is en meteen een strak resultaat geeft. Bovendien is het – na één laag – schilderklaar, waardoor je snel een mooie, afgewerkte muur hebt. Renovlies behangen is een proces dat veel doe-het-zelvers aanspreekt vanwege de gebruiksvriendelijkheid en het snelle resultaat.

De voordelen van renovlies

Renovlies biedt verschillende voordelen vergeleken met andere muurafwerkingsmethoden. Ten eerste is het zeer duurzaam en scheurvast, wat ideaal is voor nieuwbouwwoningen waar muren nog kunnen werken. Daarnaast is het onderhoudsarm; een simpele schoonmaakbeurt is vaak voldoende om de muren er weer als nieuw uit te laten zien. Ook is renovlies overschilderbaar, wat vrijheid biedt bij het veranderen van interieurkleuren. Voor veel mensen is dit een doorslaggevende factor bij de keuze tussen renovlies of stucen.

Wat houdt stucen in?

Stucen is een traditionele methode waarbij een laag pleister op de muren wordt aangebracht om een gladde, strakke afwerking te creëren. Dit proces vereist vakmanschap en geduld, omdat het aanbrengen en drogen van de pleisterlaag tijd in beslag neemt. Nieuwbouw stucen wordt vaak gezien als een meer luxe afwerkingsoptie, omdat het een naadloos en esthetisch aantrekkelijk resultaat geeft. Echter, de kosten en de tijd die nodig zijn voor stucen kunnen hoger uitvallen dan bij renovlies. Voor een perfect resultaat kun je stucwerk beter laten doen door een professionele stukadoor.

De voordelen van stucen

Een gestucte muur heeft een aantal voordelen die renovlies niet biedt. Stucen biedt een ongeëvenaarde gladheid en esthetische uitstraling. Voor huiseigenaren die een luxe, strakke afwerking willen, is stucen vaak de beste keuze. Vooral in moderne interieurs wordt stucwerk erg gewaardeerd. Ook bieden gestucte muren een goede basis voor schilderwerk of behang, waardoor het een veelzijdige keuze is voor huiseigenaren. De keuze voor nieuwbouw stucen is vaak gebaseerd op esthetische overwegingen en de wens voor een hoogwaardige afwerking.

Populariteit en trends

De keuze tussen renovlies of stucen bij nieuwbouwwoningen hangt vaak af van wat er op dat moment trending is en waar de persoonlijke voorkeuren naar uit gaan. In de afgelopen jaren is er een toename te zien in de voorkeur voor renovlies, vooral vanwege de snelheid en het gemak van aanbrengen. Renovlies biedt een snelle en nette oplossing voor nieuwbouwwoningen, die vaak snel bewoonbaar moeten zijn. Aan de andere kant blijft stucen populair bij mensen die bereid zijn meer tijd en geld te investeren voor een perfect gladde muurafwerking.

Tom Wegeling
Tom Wegeling
Artikelen: 23

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *