Wagenborg Watertaxi BV viert lustrum

NES – Wagenborg Watertaxi BV staat op 24 april 2015 stil bij haar eerste lustrum; het is dan precies vijf jaar geleden dat de drie watertaxi’s in gebruik zijn genomen.

“Het vervoer met de watertaxi’s is inmiddels voor vele gebruikers een volwaardige aanvulling gebleken op het reguliere vervoer van en naar Ameland en Schiermonnikoog. Zowel zakelijk als toeristisch; individueel en groepen; snel en comfortabel; op afroep en op vaste tijden; iedereen kan op eenvoudige wijze gebruik maken van deze aanvulling op de veerdienst,” zegt Hans Nagtegaal van Wagenborg. “Ook maatschappelijk is Wagenborg Passagiersdiensten actief; in een samenwerking met gemeente Ameland worden de zorgkinderen al jaren van en naar de wal vervoerd.”

Over geheel 2014 zijn op de beide diensten Ameland – Holwerd  en Lauwersoog – Schiermonnikoog ruim 3.000 afvaarten gevaren. De watertaxi is dagelijks actief van 06:00 uur tot 24:00 uur.

Iedere passagier wordt op vrijdag 24 april op deze dag middels een attentie in het zonnetje gezet. Alle kinderen van de basisscholen van Ameland en Schiermonnikoog zijn uitgenodigd om op zaterdag en zondag kennis te maken met het snelle vervoermiddel over water.

Directeur Wagenborg Passagiersdiensten Ger van Langen verzekert dat de watertaxi blijft varen en dat er geen wijzigingen in de afvaarten op de agenda staan. Ook de tegenpool voor Amelanders blijft gehandhaafd.

Een dompertje op de feestvreugde van het eerste lustrum en de opgeknapte veerboot Sier kunnen de CAO-onderhandelingen worden die momenteel lopen. Het personeel op de veerboot zou een CAO voorgeschoteld hebben gekregen waar men het niet mee eens is. WPD moet binnen een maand de nieuwe CAO aanpassen en anders volgen er acties, aldus een insider. Ger van Langen, gevraagd naar de onrust: “Daar kan ik in dit stadium niets over zeggen. De gesprekken lopen nog.”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *