Wagenborg test bochtafsnijding vaargeul

NES – Afgelopen weken is volop gewerkt aan de bochtafsnijding op de vaarverbinding Ameland – Holwerd door Rijkswaterstaat. Op vrijdag 12 april staat de officiële oplevering en opening van de nieuwe vaargeul gepland.

Testperiode

Doordat de betonning inmiddels is verlegd, varen als test de veerboten Sier en Oerd van Wagenborg Passagiersdiensten sinds vrijdag 29 maart door de nieuwe vaargeul in wording. “Wij zullen de komende periode ondervinden hoe de nieuwe bochtafsnijding functioneert. Met onze praktijkervaring kan Rijkswaterstaat eventuele puntjes op de i zetten, wanneer dat nodig blijkt. Wij kijken ernaar uit dat onze reizigers na de oplevering daadwerkelijk profijt hebben van deze eerste bochtafsnijding!” zegt directeur Ger van Langen.

Vertragingen en kortetermijnoplossingen

De veerboot naar Ameland kampt al langere tijd met vertragingen door de toenemende vaargeulproblematiek. Wagenborg Passagiersdiensten, Rijkswaterstaat en de gemeente Ameland hebben binnen het Open Plan Proces (OPP) vijf maatregelen met elkaar afgesproken om de overlast voor reizigers op korte termijn te beperken. Het afsnijden van deze bocht is één van de twee maatregelen die Rijkswaterstaat voor haar rekening neemt.

De rederij heeft drie van de vijf maatregelen inmiddels uitgevoerd. Zo is er een knip van een half uur in de dienstregeling opgenomen, is het logistieke proces rondom laden, lossen en bunkeren geoptimaliseerd en vaart er sinds het voorjaar van 2018 een sneldienst.

Bron: WPD

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *